Op 8 en 9 februari 2021 was collega Maaike virtueel aanwezig op de 15de editie van INTED (International Technology, Education and Development Conference). Ze deed hier een (a)synchrone presentatie van haar paper met de resultaten van het onderzoek rond ‘Iedereen online: uitdagingen en opleidingsnoden’.

Het maken van de overstap van offline naar online onderwijs is uiteraard een grote professionele uitdaging. Maaike deed in het kader hiervan onderzoek naar de zorgen en behoeften van leerkrachten bij het efficiënt en effectief overstappen van offline naar online onderwijs.

Daarnaast volgde Maaike ook zelf enkele sessies. Ontdek hieronder alvast Maaike’s favoriete presentaties van de conferentie:

  1. Iedereen kan een (educational) designer zijn! Aan de hand van een hands-on en praktijkgerichte workshop gaf Wendy Gorton concrete tips & tricks voor design thinking, voor dagdagelijkse challenges in de online klas.
  2. Ook de neurowetenschappen doen onderzoek binnen onderwijs. Tracey Tokuhama-Espinosa gaf tijdens de keynote aan dat verbondenheid (emotie & sociale connectie) een belangrijke voorwaarde tot leren is.