FOD Buitenlandse zaken

Online leren bij kinderen ondersteunen

UITDAGER & UITDAGING

Diplomaten zijn vaak voor langere periodes in het buitenland. Wanneer het gezin meereist, is de zorg om kwaliteitsvol onderwijs voor de kinderen prioriteit n°1. Online onderwijs kan een prima oplossing bieden, maar hoe kan je als ouder je kinderen ondersteunen bij online leren? De Federale Overheidsdienst Buitenlandse zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking wil diplomaten in het buitenland hierin ondersteunen en hun de nodige tips en trips aanreiken. Ze zoeken hiervoor een online oplossing, zoals een webinar, zodat iedereen waar ook kan aansluiten. De informatie moet ook achteraf makkelijk en snel terug te vinden zijn.

D-TEACH OPLOSSING

D-teach geeft zelf al meer dan 10 jaar online les aan kinderen van expats. Ze kennen de doelgroep en de problematiek dan ook door en door. D-teach bundelt die expertise in een logisch opgebouwde webinar, die ouders stap voor stap door online leren gidst. De webinar wordt live gegeven, maar kan ook achteraf bekeken worden. D-teach maakt er meteen korte, handige kennisclips bij, die ouders snel online kunnen doornemen.

D-TEACH AANPAK

D-teach bouwt de webinar op vanuit het vertrekpunt van ouders met kinderen in het buitenland. D-teach geeft mee wat online onderwijs inhoudt en wat de mogelijkheden zijn. Om dan meteen de link te leggen naar de praktijk: via diverse real life cases laat d-teach zien wat online onderwijs voor kinderen kan betekenen en welke rol je daarin als ouder kan spelen. De webinar wordt ook verwerkt in thematische kennisclips van 5 minuten, waarmee ouders heel snel aan de slag kunnen.

RESULTAAT

De webinar wordt tijdens een summerschool voor kinderen van expats getoond, en is ook nadien te bekijken. Ouders die een quick reminder van de tips & tricks willen, kunnen gebruikmaken van de kennisclips. Deze vatten de info uit de webinar kort en per thema samen. Zo gaat geen tijd verloren voor ouders die snel aan de slag willen.