Slide

Vonk

Lesgevers leren online lesgeven

UITDAGER & UITDAGING

Vormings- en expertisecentrum Vonk versterkt lokale besturen door vorming, selectie, coaching, teambegeleiding, bemiddeling en consulting. Tot nog toe gebeurt die ondersteuning vooral face-to-face. Vonk wil voortaan ook strategisch inzetten op online-onderwijs. Daarom zoekt Vonk een adviserende partner die helemaal thuis is in online leren, en die actief meedenkt over en meebouwt aan een duurzaam beleid rond online-onderwijs. Vonk zoekt daarnaast op korte termijn ook naar didactische en technische trainingen voor hun lesgevers zodat die online leeromgevingen naar hun hand kunnen zetten.

D-TEACH OPLOSSING

Het succes van digitaal leren staat of valt niet alleen met uitnodigende, interactieve leeromgevingen, maar vooral ook met gedreven en bedreven online lesgevers. Maar goede lesgevers zijn niet automatisch ook goede online lesgevers. D-teach is pionier in Vlaanderen in het onderzoek naar de specifieke competenties die je nodig hebt om synchroon les te geven in een virtuele leeromgeving. D-teach deelt die kennis graag om overal in Vlaanderen online lesgevers te helpen vormen.

D-TEACH AANPAK

Vanuit het d-teach principe van train-the-trainer, ontwikkelt d-teach workshops in online didactiek en educatief technische tools waarmee de lesgevers nadien zelf meteen aan de slag kunnen. Tijdens de workshops werkt d-teach dan ook zoveel mogelijk met materiaal van Vonk zodat er al ter plaatse een eerste, onmiddellijk inzetbaar product (lesplan synchroon online lesgeven) gecreëerd wordt.

RESULTAAT

D-teach biedt op de professionaliseringsdag van Vonk een reeks hands-on sessies op maat aan. De medewerkers krijgen er op korte tijd de basisprincipes van online lesgeven mee.