Vlaanderen wil meer interactieve synergiën creëren tussen kennisinstellingen en bedrijven. Dit kan onder andere door een Baekeland- of innovatiemandaat. Met deze mandaten ondersteunt VLAIO academisch onderzoek in een industriële omgeving, een win-win voor zowel doctorandus, bedrijf als universiteit!

d-teach is initieel ontstaan uit het student-ondernemerschap van onderwijspedagogen aan de Universiteit Gent. Bij d-teach vinden we het belangrijk om samen te werken met de academische wereld om zo gefundeerd en weloverdacht onze manier van online leren te kunnen aanbieden. Daarom heeft d-teach ook een eigen onderzoeker binnenshuis: collega Maaike (adviseur professionalisering) doctoreert immers via een Baekeland-mandaat. Een Baekelandmandaat is een samenwerking tussen een bedrijf (d-teach) en de academische wereld (UGent) met het oog op wetenschappelijk onderzoek met een economische valorisatie. VLAIO steunt dit onderzoekstraject. Zo doet Maaike onderzoek naar de nodige skills en competenties van leerkrachten voor synchroon online lesgeven/opleiden.

d-teach is enorm blij met de kansen die we via Vlaio gekregen hebben en we zijn dan ook trotse ambassadeurs! We zijn heel fier dat we gekozen zijn om op de voorpagina van de folder voor het Baekeland-mandaat te staan. Wil je hier graag meer over weten, klik dan hier!

Meer info?
Contacteer me via lieselot.declercq@d-teach.com.
Graag tot binnenkort!