Europees project CIRMET

Digitale leermodules voor energie-intensieve industrieën in de circulaire economie

UITDAGER & UITDAGING

CIRMET is een consortium van 15 industriële en academische partners uit 6 verschillende Europese landen. Samen ontwerpen, ontwikkelen en valideren ze innovatieve oplossingen voor energie- en materiaalrecuperatie in energie-intensieve industrieën. De projectpartners willen de achtergrondkennis en resultaten zo ruim mogelijk verspreiden via digitale leermodules. Deze modules moeten zowel studenten in deze vakgebieden, industriële actoren als het bredere publiek aanspreken. De projectpartners willen de modules ook kunnen inzetten voor diverse doeleinden, én de modules moeten zowel op zichzelf kunnen staan als inpasbaar zijn in andere systemen.

D-TEACH OPLOSSING

Flexibiliteit zit in het DNA van d-teach online training. Het multidisciplinaire team werkt in heel verschillende contexten en met heel verschillende doelgroepen (digitale geletterdheid, leertempo, leercultuur, enz.). Bij zo’n complexe uitdagingen als die van CIRMET duikt d-teach diep in de materie en komt weer boven met inhoud én werkvormen helemaal op maat van de afgebakende doelgroepen en noden.

D-TEACH AANPAK

D-teach analyseert samen met CIRMET doelstellingen, doelpubliek en inhoud van de onlinematerialen. Daarna ontwikkelt d-teach een Instructional Design plan en een storyboard met de leeractiviteiten en leerervaringen. D-teach vertaalt dit storyboard naar een gedetailleerd script en een passende look & feel. Tot slot bouwen ervaren e-learning ontwikkelaars en grafische vormgevers de interactieve leeractiviteiten en modules.

RESULTAAT

D-teach zorgt voor uitnodigende, interactieve leermodules op maat van elke doelgroep, van industrieel-technisch tot het brede publiek. Dankzij het gebruik van SCORM-pakketten, zijn de modules makkelijk integreerbaar met de systemen van alle partners. Bij partners die dit willen, kan d-teach ondersteuning geven bij de technische integratie en implementatie van de modules.